22 Ağustos 2016 Pazartesi

Doğru Saç Kurutmayı Biliyor musunuz?

Saç kurutmayı kim bilmez, değil mi? Herkes hayatında en az bir kez karmaşık saçlar nasıl açılır diye düşünmüştür. Fön makinesinden çıkan sıcaklıkla bunalımın ortasına sürüklenmiştir. Asıl mesele, saçı doğru şekilde kurutmaktır. Aksi takdirde saçlarımız feci şekilde yıpranabilir. Özensiz kurutulan saçlar sağlıksız hale gelir. Peki siz doğru saç kurutmayı biliyor musunuz?

- Saçınızı kurutmadan önce iyi durulamaya özen gösterin. Şayet boyalı saçlar söz konusuysa kremlediğinizden emin olun. Böylelikle fönden önce saçınızda koruyucu bir tabaka oluşturmuş olursunuz.

- Saçlarınız çok mu kabarıyor? Öyleyse kuruturken kurutma makinasını yukardan aşağıya doğru tutun. Aradaki farka şaşıracaksınız.

- İnce telli saçlarınız varsa hiç üzülmeyin. Başınızı öne eğin ve kurutma makinasini sallayarak yukardan aşağıya doğru tutun. Aynı hareketi saçlarınızı yanlara atarak da tekrarlayın. Elle müdahale etmemeye çalışırsanız sonuç şahane olacaktır.


- Saç kurutmak sıkıcı bir eylemdir. Fakat bununla başa çıkmalısınız. Yüksek derecede kurutmak saçlarınızın nemini yok eder. Kurutma makinasının derecesini daima düşük seviyede tutun.

- Saçlarınızın daha düz olmasını istiyorsanız, kurutma esnasında aşağıdan yukarıya tutmayın. Tam tersi saç dalgalarını korumak istiyorsanız, kurutmayı aşağıdan yukarıya olacak şekilde yapın.

- Kuru saçlarınıza asla ama asla fön tutmayın.

- Saçlarınızı kurutma öncesi nazikçe tarayın. Kurutmadan sonra saçlar birbirine dolaşabilir ve onları açmak eziyete dönüşür. Bunu engellemek için saçlar nemliyken tarama işini tamamlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder