24 Mart 2016 Perşembe

Yüz Temizleme Fırçası Mucizesi!

Işıl ışıl parlayan, siyah nokta ve sivilcelerden dağlar kadar uzak olan bir cildin sahibi olmak ister miydiniz? Evet diye bağırdığınızı duyabiliyorum. Bu uğurda her kadın yoğun zaman ve para harcıyor. Yöntemler, yöntemler ve yöntemler deniyoruz... Ama birkaç yöntem işe yarasa da pek çoğu çöpe gidebiliyor. Peki neden? Elbette ki detayları halının altına süpürdüğümüz için! Yani cildimizde kullandığımız fırçalara pek de önem vermiyoruz. Oysa ki bu konu hayati önem taşıyor. Öyleyse buyrun hangi fırçaları ne sıklıkta ve nasıl kullanmamız gerektiğini öğrenelim!

- Yüzünüzü temizlemek için bir fırça kullanıyor musunuz? Cevabınız hayır ise bir yenilikle tanışmaya hazır olun. Cildinizdeki fazla yağın ve kirin derinlemesine temizlenmesi için bir yüz temizleme fırçasına ihtiyacınız var. Çünkü yüzümüzü çok iyi temizlesek bile derinlere ulaşmak epey zor. Yüz temizleme fırçaları ise titreşimli mekanik yapıları ile imdadımıza yetişiyor. Pamuklarla yapılan temizlikten sıkılmıştık zaten...

- Peki yüz temizleme fırçaları cilt tipinize uygun mu? Bu konuda belirgin bir cilt rahatsızlığınız ya da aşırı hassas bir cildiniz yoksa şanslısınız. Geriye yalnızca doğru cihazı bulmak ve kullanma rutininizi belirlemek kalıyor. Elbette ki tek kuralımız her zaman için cildi tahriş etmemek. Yazık değil mi o bebeksi yüzünüze?


- Eskiler ne demiş? Her şeyin azı karar, çoğu zarar. Yüz temizleme fırçaları da aşırı ve sık biçimde kullanılmamalı. Cildi derinlemesine temizlemek demek katman katman soymak demek değil! Cildinizin sebum dengesi bozulursa solgun ve donuk bir görüntüye sahip olursunuz. Ve inanın, bunu düzeltmek sandığınızdan çok daha zordur. Yüz temizleme fırçalarınızı minimum iki günde bir olacak şekilde kullanmanız idealdir.

- Yüz temizleme fırçaları tüm işlemi yapar mı? Elbette ki hayır. Yemek yediğiniz tabaktaki artıkları temizlemeden makineye diziyor musunuz? İşte tıpkı tabaklarda olduğu gibi cildinizdeki fazla kiri de temizlemelisiniz. Makyajınızı cilt tipinize uygun bir köpük ya da jel ile temizledikten sonra cilt temizleme fırçanızla doya doya aşk yaşayabilirsiniz. Sonrasında toniğinizi ve nemlendiricinizi uygulayın. Cildinizin nefes alışına siz bile şaşıracaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder