7 Kasım 2015 Cumartesi

Sırtınızdaki Sivilcelerden Kurtulmak Mümkün!


Sivilceler yeterince dert yaratmıyormuş gibi, bir de arada sırada gezintiye çıkarlar. Kah burnun ortasında kah sırtın arkasında! Onlardan kaçmak mümkün olsa da saklanmak mümkün değil. Sırtta ve dekoltede çıkanlar özellikle ağrılı geçiyor. Peki kurtulmak mümkün mü? Tabii ki! Biraz dikkat, biraz hijyen ve puf!

Cilt temizliğinin önemini artık sağır sultan bile duydu. Yüzümüzü temizliyoruz iyi de, vücudumuzu unutuyoruz. Sadece duş almak cilt temizliğini sağlamaz. Yapılması gereken ilk şey vücudumuzda sivilce çıkan yerleri antibakteriyel sabunla yıkamak olmalı. Yüz nasıl yıkanmayınca reaksiyon gösterirse, aynı şey vücut için de geçerli.


Kıyafetlerimizin terletmemesi altın kural. Bu açıdan pamukluları tercih etmek şahane olur. Çünkü vücut terledikçe gözenekler tıkanacaktır. Dolayısıyla üst katmanı temizlesek de gözeneklerin doluluğu kısa zamanda sorun yaratacaktır.

Hamam sever misiniz? Aslında sevseniz güzel olur ama şart da değil. Sadece iyi bir buhar ortamı ve kese işimizi görür. İyice ama nazikçe keselenmiş bir vücut ölü derilerden arınır. Sonrasında sivilcenin oluşması için gerekli zemin kolayca oluşamayacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder