13 Kasım 2015 Cuma

Cildinizle İlgili Bilinmeyen Gerçekler!

 Kıyafetlere özen göstermek güzel şey. Ama asıl kıyafetimiz, bizi zararlı şeylere karşı koruyan cildimizdir. Yanağınızda çıkan bir sivilce ya da ani bir kızarıklık cildimizin tehlikelerden korunma mekanizmasıdır. Cildimize gereken özeni göstermezsek, dış etkenlere karşı savunmasız hale gelebiliriz. O halde buyrun cildimizi tanıyalım bakalım!

Cildimiz ağırlığımızın yüzde 15'ini oluşturmaktadır. Gerildiğinde ise boyutu 2 metrekareye kadar ulaşabilir.

Cildimizin en üst kısmı su geçirmez yüzeye sahiptir. Her bölgenin esnekliği ise farklıdır. Karın bölgesiyle yanak bölgesindeki cilt esnekliği aynı olmayacaktır.

En hassas cilt alanımız göz kapaklarımızda bulunur. Bu sebepten göz makyajımızın temizliğine ekstra hassasiyet göstermek gerekir.

Evimizi süpürürken pek fark etmiyoruz ama tozların yüzde 50'si ölü deri parçacıklarından oluşur.


Ayak temizliğine her zaman özen göstermek şart. Çünkü parmaklarımızın arasında ortalama 14 çeşit mantar yaşayabiliyor.

Ter her zaman kokusuzdur ama bakteriler kokuya sebep olur. Bunu engellemek için duş jeli ve deodorantlardan yardım alabilirsiniz.

Sivilcelerden yorulduğunuzu tahmin edebiliyoruz. Ama emin olun ki dünya üzerindeki her 20 kadından biri aynı problemden şikayetçi.

Sağlıklı bir cilt için dış destek önemlidir. Ama asıl fayda besinlerle sağlanabilir. Selülite karşı A vitaminine ihtiyacımız varken, lekelere karşı D vitaminine ihtiyaç duyarız.


Cildinizi korumak için güneş koruyucunuzu asla eksik etmemelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder