13 Eylül 2015 Pazar

Gelin Makyajı Nasıl Yapılmalı?

Rüyaların yapıldığı maddeden dikilmiş bir gelinlik, inci gibi bir makyaj ve mutluluğunun doğduğu gün... Hangi kadın hayatında bir gün prenses olmayı istemez ki? Şayet siz de benim gibi düğünlerin abartısız olursa daha güzel olacağına inananlardansanız bu yazı tam size göre! Gelin makyajı düğünlerin en önemli konularındandır. Hep bir telaş ve endişe gelinin kalbinde yer alır. Oysa ki çok pratik kurallar uygulayarak düğününüzü anılarınızda tazecik hatırlamanız mümkün! Nasıl mı?

  • Gelin makyajında sadelik şıklıktır. Aslında her zaman ve her yerde bu böyledir. Ama gelinliğin masum çizgisi sade bir makyajla tamamlanırsa güzelliğiniz parlar. Düğünün mekanı ve teması makyaj seçiminde önemlidir. Kapalı mekanlar yapay ışıklarla aydınlatılır ve daha ışıltılı bir makyaja ihtiyaç duyulur. Kır düğünlerinde ise makyaj daha soft ve nostaljik esintiler taşımalıdır. 
  • Makyajın kalıcı olması gelinin en büyük isteğidir. Erken saatlerde yapılan makyajın tazecik kalabilmesi için yağsız baz ürünleri kullanılmalıdır. Ayrıca makyajı transparan pudralarla sabitleyebilirsiniz. Bu terimlere yabancıysanız makyözünüze iletin, o gereğini uygulayacaktır.
  • Makyajı canlı tutmak için üst üste rimel sürmek ciddi bir hatadır. Topaklanmalar gözlerimizi kötü gösterir. Onun yerine takma kirpikler kullanmak çok daha zarif bir hava sağlar.


  • Gelin makyajında cildin kusursuz görünmesi için kapatıcı seçimi önemlidir. Ancak yağlı cilde mat, kuru cilde pırıltılı fondötenler tercih edilmelidir. Aksi takdirde düğün fotoğraflarınızda sizin önünüze yüzünüzdeki makyaj kalıntıları geçebilir.
  • Düğünler zaten duygusal etkinliklerdir. Hele bir de mevsim yaz ise rimelin akması kaçınılmaz olur. Rimelinizin bozulmaması için mutlaka suya dayanıklı ürünler seçmelisiniz.


  • Göz makyajı yüz ifademizi belirler. Gelin makyajında ise gözlere aşırı rimel sürmek ya da aşırı aydınlatıcı uygulamak ifadeyi yaşlı gösterir. En doğrusu göz şekline göre sade ama belirgin bir makyaj uygulamaktır.
  • Ruj rengini doğal seçmek güzel olur. Ancak dudak rengine çok yakın bir ruj fotoğraflarda silik görünür. En iyisi dudak renginizden iki ton koyu bir ruj seçmektir. Bir de dudak kalemi yardımı alırsanız rujunuzun kalıcılığı kolaylıkla artar.
  • Açık renkli farlara ne gelin makyajında ne de günlük yaşamda pek sıcak bakmıyorum. Özellikle koyu gözleri fazla çiğ gösteriyorlar. Siz iyisi mi koyu renk farlarla bakışlarınızı belirginleştirmeyi deneyin.



Makyaj provasına giderken muhakkak üstünüze beyaz bir gömlek giyin. Tabii tişört de olabilir... Yeter ki koyu bir renk olmasın. Çünkü koyu renkler makyajınızın gözünüze farklı gelmesine neden olabilir. Açık renk kıyafet şansınız yoksa boynunuzdan göğsünüze kadar beyaz bir örtü örtmeyi deneyin. Makyajda hatalar istemeyiz ne de olsa. Hayatınızın en tatlı gününü en canlı haliyle hatırlamanız dileğiyle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder