30 Eylül 2015 Çarşamba

Cilt Tipinizi Biliyor musunuz?

 Bebek poposu gibi bir cilt herkesin hakkı... Yüzümüze döşediğimiz maskelerden tutun, makyaj malzemelerimize kadar her şey cilt tipine göre belirlenmeli. Kozmetik satıcıları ürün alışverişlerinizde cilt tipinizi anlayarak yardımcı olmaya çalışır. Oysa ki bu konuda çok hassas farklılıklar olabilir ve ilk bakışta göze çarpmaz. Hatta mevsim değişikleri bile cilt tipinizde değişkenlikler yaratabilir. Bu sebepten işi şansa bırakmamak lazım. Gelin anlayalım sizin cilt tipiniz hangisi?

Sabah uyandınız, yüzünüzü yıkamayın ve elinize bir peçete alıp doooğru banyoya gidin. Peçeteniz ince olsun. Sonra onu yüzünüze iyice bastırın ama yırtmamaya da özen gösterin. Yeterince bastırdıysanız e artık çekebilirsiniz.

Normal cilde sahipseniz peçetede hiçbir yağ kalıntısı olmaz. Cildiniz temiz ve canlıdır. Normal cilt tipine sahipseniz kendinizi rahatlıkla şanslı sayın. Sağlıklı bir kan dolaşımınız var demektir. Muhtemelen uzun yıllar sonra da ışıltılı görüntünüzü koruyacaksınız.


Kuru cilde sahipseniz elinizdeki peçete yine temiz kalacaktır. Ama tek farkla... Sildikten sonra cildinizi kuru hissedeceksiniz. Hatta pul pul dökülmeler de olabilir. Nemlendiriciler sizin silahınız. Düzenli bakım yapmazsanız erken yaşta kırışıklıklarla karşılaşmanız kaçınılmaz olur. Her hafta uygun cilt bakımı yaparsanız cildiniz uzun yıllar taze kalacaktır.


Yağlı cilde sahipseniz elinizdeki peçetenin birçok yerinde yağ izleri göreceksiniz demektir. Yağlı cilt en sık sorun yaşanılan cilt tipidir. Alın, burun ve yanak başta olmak üzere cildin çoğu yeri yağlıdır. Fakat bakımınızı ihmal etmezseniz cildin ürettiği yağ sayesinde cildiniz çok geç kırışacak. Su bazlı nemlendiricileri de eksik etmemelisiniz tabii.


Hassas cilde sahipseniz cilt çoğunlukla gergindir. Tahriş olmaya çok yatkındır ve kırmızımsı pullu alanlar görebilirsiniz. Narin bir cilt tipi olduğu için bakım da hassas olmalıdır. Maskeleri uygulamaya karar vermeden iyice düşünün. Birdaha düşünün. Çünkü alerjiye çok yatkın olabilirsiniz.

Karma cilde sahipseniz peçetenin üzerinde burun ve alnı kapsayan yerlerde yağ izleri göreceksiniz. Karma cilde yağlı ve kuru cildin karışımıdır da diyebiliriz. Kuru bölgeler genellikle yanaklar ve göz çevresidir. Yoğun içerikli kremler bu bölgeler için uygundur. T bölgesi denilen alın ve burun çevresinde ise yağlı ciltlere uygun ürünler kullanılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder