28 Eylül 2015 Pazartesi

5 Adımda Allık Sürme Rehberi!

Annelerimiz ve ninelerimiz zamanında yedikleri organik ve enfes domateslerden olsa gerek, hep al al yanaklarla dolaşırlardı. Beslenmenin güzelliğe katkısı günümüzde de geçerli. Ama bir de makyaj tutkumuz var ki, zaman zaman onun kollarında buluyoruz kendimizi. Makyajın en kolay gibi görünen ama aslında incelik isteyen kısmı ise allık sürmek. İfadenizi ne kadar değiştirdiğini bi' bilseniz... Hadi 5 adımda allık sürme rehberimize bakalım!

  • Elma gibi kıpkırmızı yanaklar günümüzde geçerliliğini yitirdi. Artık daha soft ve naturel allıklar tercih ediliyor. Cilt tipinizi ve yüz şeklinizi tanımanız çok önemli. Makyaja anlam katan kendimizin farkında olmaktır diğ mi ama?

  • Renk kıvrımlarını sever misiniz? O halde kaşların üst kısmından başlayarak elmacık kemiklerinin altına doğru allığı C şeklinde uygulamalısınız. Bu yöntem elmacık kemiklerini belirginleştirir.
  • Toz allıkları eğimli fırçalarla uygulamak gerekir. Ama krem yapılı allıkların daha doğal bir görünüm sağladığı da inkar edilemez. Siz hangisini seçerseniz seçin, allığı uygulamadan önce fırçanızın ve ellerinizin temizliğine dikkat edin.


  • Daha hafif bir makyaj tercih ediyorsanız allığı yalnızca elmacık kemiklerinin üstüne, yani yanaklarınızın tam ortasına sürün. Sanki az önce spor salonundan çıkmışsınız gibi bir tazelik sağlar.
  • 5 adımda allık sürme rehberinin sonuna gelirken en önemli noktayı belirtmeden olmaz. Allığı iyice yaymalısınız. Renk doğal durana kadar elleriniz ya da fırçanızla allığın ciltle bütünleşmesini sağlamalısınız. Kimse yanaklarında tüp patlamış gibi görünmek istemez :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder